Sterke meninger!

Jeg tror oppriktig at de aller fleste politikere i utgangspunktet har et oppriktig ønske om å være politiker fordi de tror sterkt på en sak og ønsker å gjøre en innsats for å få gjennomslag. At de i tillegg tror at de har rett i sin sak, og at deres sak er den eneste riktige veien til målet. Og tror du ikke de aller fleste har et ønske om at en selv og sine skal få det bedre – og at disse «sine» kan være et samfunn og ikke bare sin nærmeste slekt? Jeg tror det.

Jeg elsket filmen Matrix. Jeg liker filmer om konspirasjonsteorier og jeg elsker filmer hvor helten (kvinne/mann) finner ut av hvordan ting egentlig henger sammen og avslører dette for resten av oss. Egentlig tror jeg ikke at det slik; at byråkrater og politikere har tusen hemmelige agendaer og at de alle gjør sitt beste for å skjule den egentlige sannheten for oss. Egentlig tror jeg bare vi blir født, gjør så godt vi kan og så dør vi. Forhåpentligvis hadde vi det litt hyggelig på veien.

Men folk gjør så mye rart. Folk sier så mye rart. Andre oppfører seg totalt irrasjonelle. Synes du. Gjør idiotiske ting. Synes du. Vær trygg på at de aller fleste handler ut i fra, at den kunnskapen de har, er korrekt, og at deres handling derfor vil være en naturlig konsekvens og utvikling. Å gjøre det motsatte av det du tror er riktig, virker selvsagt ulogisk og feil, og vi vil jo helst gjøre det rette.

Det som er rett for deg, er naturligvis helt feil for meg. Uten at det er galt. Hvis det å henge oppned fra taket er det som får deg til å tenke bedre, mens det for meg ville bety hodepine og svimmelhet, så er jo begge deler riktige. Men ikke for begge to. Akkurat nå.

Ytringsfrihet.

Norges grunnlov § 100

Hvis du skulle velge ett tema som du måtte kjempe for; tale i full offentlighet om det og forsvare dine synspunkter, hva ville du velge?

Ytringsfrihed bør finde Sted.

Ingen kan holdes retslig ansvarlig for at have meddelt eller modtaget Oplysninger, Ideer eller Budskab, medmindre det lader sig forsvare holdt op imod Ytringsfrihedens Begrundelse i Sandhedssøgen, Demokrati og Individets frie Meningsdannelse. Det retslige Ansvar bør være foreskrevet i Lov.

Frimodige Ytringer om Statsstyrelsen og hvilkensomhelst anden Gjenstand ere Enhver tilladte. Der kan kun sættes slige klarlig definerede Grændser for denne Ret, hvor særlig tungtveiende Hensyn gjøre det forsvarligt holdt op imod Ytringsfrihedens Begrundelser.

Forhaandscensur og andre forebyggende Forholdsregler kunne ikke benyttes, medmindre det er nødvendigt for at beskytte Børn og Unge imod skadelig Paavirkning fra levende Billeder. Brevcensur kan ei sættes i Værk uden i Anstalter.

Enhver har Ret til Indsyn i Statens og Kommunernes Akter og til at følge Forhandlingerne i Retsmøder og folkevalgte Organer. Det kan i Lov fastsættes Begrænsninger i denne Ret ud fra Hensyn til Personvern og af andre tungtveiende Grunde.

Det paaligger Statens Myndigheder at lægge Forholdene til Rette for en aaben og oplyst offentlig Samtale

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s