Tvungen lønnsnemd

«Denne gangen også?? Hva er begrunnelsen denne gangen?»

Ministeren gadd knapt å kikke opp fra mobilen, for å svare sin sekretær. Twitter kunne jammen sant være temmelig underholdende for en stakkars sliter, og slike ting som upraktiske «lønnsnemder» var da mer enn hva en stakkars minister skulle måtte bry seg med i sin travle hverdag.

«Jo, altså… Det har seg slik at det står i VG…»

«VG?? Du refererer til VG?? Den blekka skal du få billig av meg, altså!! Så mye svada de har publisert om meg – OM MEG?? – de måndene jeg har vært den heldige innehaver av dette «eksklusive» vervet» (på dette tidspunkt var det kommet en faretruende antydning til rødt i fjeset til ministeren, som skulle antyde at det var en form for liv tilstede – vi var alle fortsatt litt usikker på dette) «og det er nesten så jeg forbyr deg og dine å i det hele tatt nevne dette sladderbladet i disse lokalene..:!!»

Var det antydning til sikkel? Den halsåren; var den så tydelig i går? Vi var alle drilla i hvordan og hva vi skulle gjøre det om en av våre stakkars ministere skulle få et «illebefinnende» på jobb (på privaten?? Enda verre…. gud vet hvor de befinner seg når de er i situasjoner som er litt «oppjagende»…), og jeg var ikke i tvil om at jeg ville gjøre alt rett – men det ville bli et styr – uansett om jeg gjorde alt etter boka eller ei.

«La meg se – hva sier di – har vi hørt noe fra NHO? Ikke? Typisk. De glemmer bestandig avtalen; ok, la meg se. Liv og helse?? Å, på grunn av luftambulansen i de derre hersens «nord-fylkene» – minn meg på at vi må gjøre noe med det opplegget der – vi må finne på noe annet; tog? Nei, skal vi se her – Hm. Merkelig; vi har jo allerede gitt unntak for luftambulansen – det skal da fly som normalt – hør her sekretær, få den derre NHO-sjefen på tråden – dette må vi få ordnet opp i, snarest mulig! Det er jo straks ferie og greier – jeg skal til Hellas, har ikke tid til sånne kjedelige ting som forsinkelser da, vettu – har du forresten sjekka værmeldinga fremover? Ikke? Må gjøre det selv, altså? Udug… Glem det. Ah, snart juli!!»

God sommer da!

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s